Hoe is dit bedrijf ontstaan?

Rond mijn dertigste kreeg ik eindelijk mijn diagnose fibromyalgie. Eindelijk…? Ja, want ik had tot die tijd al heel wat jaren gezocht en vele specialisten gesproken. Nu hadden mijn klachten in elk geval een verzamelnaam. Het was niet mijn eerste diagnose en zeer zeker niet de laatste ook, maar die vindt u in het verhaal hier onder over wie ik ben.

Nu ik de diagnose had gekregen, wilde dat niet zeggen dat mijn zoektocht kon stoppen. De pijn en de vermoeidheid namen gestaag toe met de jaren. Vele pillen, specialisten en revalidatie trajecten verder, had ik nog altijd niets gevonden dat afdoende hielp.

Tot ik bij toeval iemand sprak van het Universitair Ziekenhuis in Leiden. Ik mocht niet mee doen aan een bepaald medicatie onderzoek, maar hij gaf me wel een tip over een matras. Iets waar je een kwartier per dag op gaat liggen en dat de pijn en vermoeidheid kan verminderen. Jaja, het zal wel. Wéér zo’n nietszeggende “oplossing” zeker.

Door zijn enthousiasme dacht ik bij mezelf wat ik dan te verliezen had en vol wantrouwen ging ik toch eens zo’n matras uitproberen. Sceptischer kon ik niet zijn en ik heb tijdens een korte intake volgens mij niet echt vriendelijk gekeken…
Toch besloot ik het te testen, ik was er nu toch.

Programma nummer 15, speciaal voor mensen met onder andere fibromyalgie, werd opgestart toen ik er eenmaal op lag. Ik vond het een erg lastig te omschrijven gevoel. De trillingen van vijf groepen motoren, die telkens een andere frequentie hadden, zorgden voor een soort tintelingen in mijn spieren. Prettig, dat wel. Ik kon het ook nergens mee vergelijken, dit was zo nieuw.

Pas toen het programma klaar was, wist ik het zeker. Wow… mijn benen voelden bijvoorbeeld veel warmer en lichter aan. Het bewegen was wat minder stroef en ik heb er nog maar 15 minuutjes op gelegen. Hoe kan dit nou?!
Ik moest erg snel op mijn woorden terugkomen en heel mijn sceptische houding weg duwen. Dit doet veel in een korte tijd, het deed me totaal niet zeer en toch doet het zoveel goeds?

Een heel verhaal over een betere doorbloeding, diepte andullatie, mechanische golven, jaja, het zal allemaal wel. Ik kreeg niet veel mee. Ik wist maar 1 ding zeker, ik moest gaan sparen om zo’n matras aan te gaan schaffen!

Dat heb ik dan ook gedaan en vanaf ik het matras in huis had, heb ik een kamer zo ingericht, dat het mijn rust momentje van de dag ging zijn. Heerlijk ontspannen en zorgen voor minder pijn en makkelijker bewegen. Win-win-win situatie dus.
Mensen in mijn omgeving waren nogal nieuwsgierig, want ik liep plots wat minder slecht, kon mijn scootmobiel ietsje vaker omruilen voor mijn rollator en dat viel nogal op.

Vele vragen hoe dit mogelijk was en evenveel verzoekjes of ze het ook eens mogen uitproberen. Ziek of niet ziek, bijna iedereen wilde het ervaren. Van de vele testers waren er drie mensen die er niet veel van gemerkt hebben, al voelden zij zich wel lekker ontspannen. Al de rest werd net zo enthousiast als ik en al snel draaide mijn matras overuren.

 

Ik kreeg telkens meer tips van mensen om hier meer mee te gaan doen. Dit is wat ik altijd al zo graag doe: mensen helpen. Zo is mijn bedrijfje geboren en uitgegroeid naar iets waar ik super blij mee ben. Het is heerlijk om mensen met een grote glimlach hier weg te zien gaan, omdat ze minder last hebben van ongemakken en pijn, beter slapen, ondersteuning krijgen bij het afvallen, sneller herstellen na het sporten, snel van spit en krampen  afkomen…. en zo kan ik nog wel uren doorgaan.

Ja, ik geniet van het feit dat ik zelf opvallend minder pijn heb, dat ik me beter kan bewegen, dat ik geen onrustige benen meer heb en dat ik heel veel mensen kan helpen.
Ik verdom het dan ook om het viervoudige te gaan vragen aan mijn klanten, zoals me aangeraden was, omdat ik heel bewust de drempel laag wil houden. Ik kan alleen maar hopen dat er vele mensen die drempel over willen, zodat ze prettiger door het leven kunnen.

 


Meer over de eigenaresse van dit bedrijf.

De naam is Toet Kraaijestein en ik ben de eigenaresse van dit bedrijf.
Ik ben geboren op 22 juni 1966 en getogen in Zandvoort.

Een sportieve jeugd, drie kinderen en een scheiding later, heb ik nogal wat diagnoses gekregen. In willekeurige volgorde zal ik er een aantal benoemen.
- fibromyalgie
- adhd
- artrose
- pddnos
- tietze
- hartritmestoornis
- hsp
- astma
- onrustige benen
- pds
- heberden
- cvs
- ocd

Een aantal karaktertrekken van mij op een rijtje, ook in willekeurige volgorde:
- zorgzaam
- soms te hard voor mezelf
- impulsief
- positief denkend
- vrolijk
- niet zakelijk genoeg
- help graag
- nieuwsgierig
- voel anderen snel aan
- meestal geduldig
- allergisch voor leugens

Ik ben iemand met veel verschillende kantjes. Over het algemeen ben ik erg makkelijk in de omgang en schijn ik een nogal aanstekelijke lach te hebben. Meestal sta ik niet in de schijnwerpers, maar dit bedrijf wil ik zo lang mogelijk volhouden en het van de daken schreeuwen..... De wereld zou een stukje mooier kunnen zijn, wanneer vele mensen minder last zouden hebben van allerlei kwalen, pijnen en aandoeningen. En ik kan daarbij helpen! 
Hopelijk dus tot binnenkort, ik zal u graag helpen :-)


ToetZandvoort@gmail.com 0628080642